Vėdinimas: kas tai yra ir kodėl jis reikalingas? - Conrema

Vėdinimas: kas tai yra ir kodėl jis reikalingas?

Vėdinimas

Kiekvienais metais gyvenamiesiems ir komerciniams pastatams keliami vis griežtesni reikalavimai. Statomi ne tik šiltesni, bet ir sandaresni pastatai. Tobulėjant jų išorinėms konstrukcijoms ir statybiniams sprendimams, tobulinamos ir vidaus inžinerinės sistemos. Viena pagrindinių tokių sistemų – vėdinimas. Tai būtina inžinerinė sistema, kuri užtikrina komfortą pastate esantiems žmonėms ir statinio ilgaamžiškumą.

Šiuolaikinis žmogus uždarose patalpose praleidžia iki 90 % laiko. Nedaugelis pagalvoja, kad per dieną įkvepia tūkstančius litrų oro. Kvėpavimas yra gyvybiškai svarbus fiziologinis procesas, be kurio neišgyventų nei vienas gyvas organizmas, todėl labai svarbu tinkamai pasirinkti, kokiu oru kvėpuosime patys ir mus supantys artimieji bei kolegos.

Vėdinimo tikslas – sukurti sveiką ir gryną orą pastate. Užtikrinta tinkama oro kaita gali ne tik sureguliuoti pastato temperatūrą bei drėgmės lygį, bet ir pagerinti žmonių produktyvumą,  sumažinti nuovargį bei numalšinti stresą.

Vienintelė galimybė užtikrinti tinkamą vėdinimą A, A+ ir A++ klasės pastatuose yra mechaninė vėdinimo sistema, kuri, esant vėdinimo įrenginiui, tiekia švarų, išfiltruotą bei pašildytą lauko orą į patalpą ir šalina iš jos užterštą CO2 prisotintą orą. Be oro kokybės, ne mažiau svarbus privalumas yra drėgmės reguliavimas. Sandarūs pastatai neturi galimybės išgarinti patalpoje susikaupusios drėgmės, todėl laikui bėgant pastate gali atsirasti pelėsis, drėkti langai bei kitos pastato konstrukcijos. Tai gali pakenkti jūsų apdailai ir pagrindinėms pastato konstrukcijoms, kurios gali prarasti savo savybes.

Šiuolaikiški vėdinimo įrenginiai yra itin efektyvūs ir ekonomiški. Dėl vėdinimo įrenginio šilumogrąžos dalis reikiamos šilumos, kuri skirta lauko orui sušildyti, yra sugrąžinama iš ištraukiamo iš patalpų oro.

 Jei turite klausimų, susijusių su vėdinimo sistemomis, kreipkitės į mūsų specialistus ir jie jums suteiks nemokamą konsultaciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas Be kategorijos. Pažymėkite nuolatinį saitą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *